<

Tre generationer Bennetsen i Herning22-02-2019 - 06:58

Hingstekåringen i Herning har været en gentagen begivenhed lige siden det første år for 40 år siden for familien Bennetsen (Grenå). Anden generation Bennetsen skal ride med til Unghestechampionatet, og tredje generation kommer også til start

Morten Bennetsen (Grenå) er anden generation af familien Bennetsen. Hele tre generationer Bennetsen kommer til at være til stede i Herning. Familien havde også hest med til hingstekåringen tilbage til den spæde start for 40 år siden. Det betyder, at Morten har været en del af hingstekåringen i Herning helt fra barnsben. Han deltog bl.a. i Gallashowet, da han var kun 14 år gammel, men ellers har han været der stort set hvert eneste år helt fra, da han lå i barnevognen under tribunen. Samme tur har Mortens børn også været igennem.

 

Morten fortæller, at stemningen i Herning er noget helt særligt. Herningstemningen. I Herning mødes alle i alle aldre, og det er fra alle dele i landet.

 

– Nogle gange tager det næsten en hel time at gå fra den ene hal til den anden, da man snakker med alt og alle. Hele ugen er man rigtig på, og det er også tidspunktet hvor man får snakket med ens kontakter. Det kan være alt fra køb og salg af heste, til andre dele af hesteverdenen.

 

– En af de særlige ting ved Herning er også, at det er en fast begivenhed som man ser frem til hvert eneste år. Kulisserne er fede både som tilskuer og deltager – alt spiller hele vejen rundt. Også alt bag tæppet er der fuldstændig styr på.

 

Morten fortsætter omkring det specielle ved Hingstekåringen i Herning:

– Der er sport og avl på en gang. Det har gjort det hele endnu større, og det er vildt spændende at kunne følge med i avlen, samtidig med at man har fokus på sporten. Der er kun to steder hvor det er muligt at trække tilskuere til sådan en omgang i springning – det er juleaften til Christmas Show og så er det i Herning, og der er noget særligt ved at ride for mange tilskuere.

 

 

Træner og måske ejer af kommende kåret hingst

 

Morten kommer til at få travlt i Herning. Der er ligefrem risiko for, at han bør være i tre haller på en gang, da han har både en hingst med til hingstekåringen samt to heste med i Unghestechampiontatet. Hingsten MB Cocktail’s Hot Shot e. MB Birkegårdens Charmeur/Ratio er helbror til MB Champagne (begge opdrættet af Irma Bennetsen), som han skal ride i Unghestechampiontatet. Yderligere så har han også tre ryttere, som han er træner for, herunder hans datter Madelen.

 

 

Unghestechampiontatet

 

MB Champagne og MB Camilla e. Cavall Ask/Quidam de Revel (opdr. Carsten Carstensen) er de to heste, som Morten skal ride i Unghestechampiontatet. Morten fortæller omkring Champagne, at han har været uddannelsesmæssigt med hele vejen siden foråret sidste år. De kvalificerede sig bl.a. til finalen til DRFs championat for 4 års sidste år, hvor det gik godt. Allerede her i januar gik Champagne sin første LA, hvor han selvfølgelig var nul. Generelt så har han en super indstilling, hurtige reflekser og er meget ridelig, og det er en hest, som Morten forventer sig meget af i fremtiden.

 

Omkring Camilla fortsætter han, at de købte hende pga. hendes afstamning. Hun havde føl sidste år, hvorfor hun har været bagud uddannelsesmæssigt.

 

– Udviklingen har virkelig taget fart de sidste par uger. Jeg ser hende lidt som en joker, da jeg ser det som muligt, at hun kan være med helt fremme. Men omvendt så er hun bagud ift. mange af de andre 5-års, så jeg er spændt på at se, hvordan det kommer til at gå. Jeg glæder mig til årets Hingstekåring i Herning!

<

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her