< Tilbage

ECCO Gallashow var intet mindre end fantastisk12-03-2022 - 23:35

ECCO Gallashow startede både fredag og lørdag med en overraskelse – Dansk Varmblods egen Christine Prip sang acapella i støtte for Ukraine. Inden Christine kom på banen og sang, så man blot Ukraines flag, og begge dage brød publikum ud i klapsalver bare ved synet af Ukraines flag

Som det også fremgik af gallashowet fredag, så var der fokus på drenge i ridesporten. I dag havde de to drenge Maxie Nabi Christiansen og Zac Kean Perry lagt vejen forbi aftenens gallashow. 

MCH prisen gik i år til Hans Schougaard
Siden 2004 har MCH prisen på 25.000 kr. været uddelt. Den uddeles til en en person, der har haft særlig betydning for Dansk Varmblod. Årets prismodtager har i mange år haft en særlig betydning. Bl.a. har han ydet en masse backstage, og hans funktion som veterinærkonsulent for avlsledelsen har været uvurderlig – og der har han været siden starten.

Da hans Schougaard tog mikrofonen, så var det en dybt dybt rørt Hans. Hans udtalte, at han følte at han aldrig har arbejdet, fordi det hans hobby han har arbejdet med. Han udtalte også, at det har været en fornøjelse at arbejde for DV, og understregede endnu engang hvor dybt taknemmelig og rørt han var.

Officielt farvel til Arlando

I slutningen af 2021 meddelte Anna Zibrandtsen at Arlando e. Paddox/Mytens xx blev pensioneret. Sammen har de to bl.a. deltaget til EM i 2017 i Gøteborg, hvor de vandt holdsølv og blev individuelt nr. 6. Arlando fik også deltaget til OL, dog under hollandske Diederik van Silfhout, hvor de endte på en 11. plads individuelt. Også VM i 2014 blev det til en holdbronze for Arlando og en individuel 9. plads og i EM i Aachen i 2015 blev det til endnu en holdmedalje, denne gang en af guld med det hollandske hold.

I aften havde Anna taget Arlando med, og her blev det til et officielt farvel til Arlando, da det nu var sidste gang, han kom til at fremvise sin kunnen for et publikum.  

Ben Atkinson leverede et fantastisk show
Med sin frihedsdressur leverede Ben Atkinson et helt fantastisk show, og da han var færdig var det tydeligt at Ben også synes, at det var et perfekt show han leverede i aften. Det er første gang Ben Atkinson er udenfor Englands grænser, men efter de præstationer han har vist fredag og lørdag i gallashowet, så kommer det helt sikkert ikke til at være sidste gang.

Det blev tid til kostumespringning
Kostumespringning var underholdende som aldrig før. En stor del af tiden sad fødselsdagsbarnet Claus Hundebøl og snakkede med Casper Cassøe. De drillede rytterne inde på banen, og blev undervejs flere og flere oppe i Winners Lounge. Dolly Parton aka Christina Madsen kunne til sidst se sig som vinder af klassen, efter hun også havde siddet et stykke tid deroppe.

Temaet for kostumespringningen var de lande, som vil blive repræsenteret til VM her i Herning til august 2022.
 
Georgia Timmerman med Stuka e. Stakkato/Graf Grannus repræsenterede igen i dag Storbritannien. Desværre var det sikkert og vist, at det ikke blev til en sejr da hun rev spring nr. 3 ned. Men som klassen skred frem, skulle det vise sig at hun rev det helt rigtige spring ned – for hun sluttede med 62 point, og det skulle overraskende vise sig at være nok til en andenplads! Næste rytter var Claus Hundebøl der i dagens anledning repræsenterede sit hjemland nemlig Danmark. Han red på Unicorn’s Champion e. Chandler/Linaro (opdr. Stutteri Unicorn), men også her måtte han tage til takke efter der faldt en bom på spring nr. 6 – og selvom han var over 2 sekunder hurtigere end Georgia, måtte han i dag tage til takke med trejdepladsen, efter han sluttede med 59 point.

Vi så de næste ryttere - Kamilla Ladefoged Rasmussen med Veracini Dh Z e. Va-Vite repræsenterende Sverige ved at være klædt ud som Patrick Kittel, men for hende faldt nr. 3 og jokeren.  

Astrid Svenstrup red Bonaparte Z e. Balou du Rouet/Lux Z, Her faldt også nr. 6, og hun sluttede med 59 point, men da hun var lidt langsommere end Claus måtte hun se sig slået til fjerdepladsen. Virkelig ærgerligt når man får bommen, fordi man rider så snævert at det er støtten, der vælter!

17-årige Karoline Sloth Kjær med Diamond In West e. Diamant de Revel/Careful gjorde også et rigtigt godt forsøg. Det passede perfekt at Claus Hundebøl i mikrofonen sagde at hun havde nerver af stål, for lige der hev hun ekstra galopspring ud ned til nr. 3, og det så vildt ud! Karoline repræsenterede i dagens anledning tysker, men rundt på banen havde hun ikke det sidste held med sig.

På gode gamle Conan e. Cristo/Alcatraz kom Gitte Dahl, hvor hun i dagens anledning repræsenterede Japan. Conan havde en fest inde på banen sammen med Gitte, og der blev givet maks gas hele vejen. Desværre så faldt jokeren som eneste spring, for ellers havde hun helt sikkert været helt i top.

Fra USA kom normalt danske Christina Madsen ind i form af Dolly Parton ridende på Babumbi Del Tavollo  e. Corland/Wellington. Det lykkedes hende at holde hovedet koldt selvom hun blev drillet hele vejen af Casper Cassøe og Claus Hundebøl over mikrofonen og mod det sidste spring publikum der forsøgte at få hende til at ride endnu stærkere. På den måde fik hun lagt sig direkte ind i spidsen, og det skulle vise sig at række resten af klassen.

Danske Line Busk Heltborg repræsenerede Mexico ombord på Cartoon FF e. Catoo/Carpaccio. Det blev desværre til en bom på nr. 8, som kostede en mulig sejr da hun var hurtigere end Christina Madsen – og når man rider en akkumulator, er det ikke godt at rive et af de sidste spring.

Mille Bisgaard kom i dagens anledning fra Australien og red på Candela Veritas e. Cosmeo/Ladas. Hun var virkelig hurtig, men desværre faldt jokeren også for hende.

Så blev det tid til sidste rytter, og det var vinderen fra gallashowet fredag aften. Det var kun 14-årige Alberte Filuca Brünning Conradsen på Medina. Der blev satset lige rigeligt, og det kostede desværre et stop, og der røg Alberte simpelthen af! Heldigvis landede hun ovenpå Henry – VM i Hernings maskot – for hun var klædt i merchandisetøjet fra det kommende VM.

 

Prinsesse Benediktes vandrepræmie

Prinsesse Benediktes vandrepræmie blev indstiftet i 2005, og tildeles hvert år en hest, som er registreret i Dansk Varmblod, og som ved sin egen præstation eller som mor eller far til konkurrenceheste har gjort sig særligt bemærket i kalenderåret forud. I år gik den til Heiline’s Danciera e. Fürstenball/De Niro, i daglig tale kaldet Danse, efter at de har præsteret fantastisk det forgangne år. Deltagelse til OL i 2021 er deres højdepunkt, og bare i dag red de sig ind på en andenplads til Vodskov Bolighus CDI5* Grand Prix kür.  Efter at vandrepræmien var blevet uddelt af prinsesse Benedikte, red Carina Cassøe Krüth et par runder i hallen på Danse, så blev det til et stående bifald.

Dansk Varmblod takker af for en fantastisk tilbagevenden til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, efter vi måtte undvære hinanden i 2021!

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her