< Tilbage

Egelunds Babette blev suveræn vinder af Unghestechampionatet 12-03-2022 - 16:50

Egelunds Babette satte alle sine konkurrenter til vægs, efter hun blev en overlegen vinder af Dansk Hesteforsikring Unghestechampionatet i springning med en samlet score på hele 903,750 point!

Lørdag var det tid til at se de bedste 10 heste under sadlen på testrytter Andreas Schou. Fredag havde de første 10 været igennem, men nu var det blevet tid til afgørelsens time. Der blev byttet lidt rundt i toppen af klassementet, men Egelunds Babette e. Balou/Cajus (opdr Line Thomey) var efter Andreas Schous bedømmelse en stensikker vinder. Det blev Maigaards Shakilou (opdr. Maigaard Randers ApS) med Mathilde Lind Skjøtt i sadlen der indtog den samlede andenplads med 868,750 point foran Fi Fi Ask e. Ci Ci Senjor Ask/Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask).

Som den fjerdesidste på banen, og dermed på vej ind til testrytter som fjerdebedste hest kom Fi Fi Ask. Andreas pointerede, at det ikke var rideligheden, der var fokus på i dag – det havde Karen allerede sørget for. Derimod ville Andreas have fokus på, om han kunne få Fi Fi Ask til at trække igennem kroppen hele vejen over springet, da det var nødvendigt for at kunne give den helt store kapacitetskarakter ift. Hvordan han havde set hende springe de foregående dage.

Andreas kom med mange positive ord om Fi Fi Ask. Der var ikke nogen tvivl om at hun allerede gjorde og også i fremtiden ville komme til at gøre et godt job. ”Hun er virkelig klog og hun er forsigtig, samt hun giver mig en sikker fornemmelse. Det er vigtigt som rytter, at man har den trygge fornemmelse. Der er ingen tvivl om at Fi Fi Ask er sådan en hest, rigtig mange gerne vil have, da hun vil gøre et godt job for mange. I dag er fornemmelsen at kapaciteten skal laves ud af galoppen, jeg har ikke fornemmelse af at jeg bare kan sidde og vente hen til okseren. Derfor blev karakterene 8,5 i kapacitet og 9 i ridelighed, hvilket betød hun sluttede med samlet 862,500 point.

Andensidst var Maigaards Shakilou e. Balou du Rouet/Carpaccio (opdr. Maigaard Randers ApS), og det betød også at frem til nu havde Shakilou været næstbedste hest. Andreas Schou var enig i den bedømmelse, for der blev også talt pænt om hende. Dog synes Andreas at Shakilou sprang for meget over ”sin forarm”, hvor hun skulle blive bedre oppe i næsen for at springe mere korrekt.

”Den er utrolig korrigerbar, og skridter rundt med ørerne fremme – den er opmærksom, men uden at spooke. Den virker som en, der vil gøre det rigtigt godt i dag.”. Efter en berøring den næstsidste lodret, så sprang Shakilou bedre og Andreas valgte at honorere hende med to gange 8,5, hvilket gav en samlet pointsum på 868,750.

Så blev det tid til føreren af unghestechampiontatet – Egelunds Babette e. Balou/Cajus (opdr. Line Thomey) der blev fremvist af Maria Bjørnkjær Asferg. Der blev skiftet over til Andreas Schou, og hans afslutningsord var: ”Det har været den bedste hest de sidste par dage, og det var også den bedste hest i dag”, hvilket udløste stor jubel på tilskuerrækkerne.

Men inden de ord kom frem, skulle Babette testes. Faktisk så startede parret med en misforståelse, som resulterede i et stop på den første lille lodret – et stop, som Andreas tog på sine skuldre. Dog resulterede stoppet i, at Andreas var nødt til at ride med lidt mere ben, og det fik Babette til at springe lidt spændt på de næste par spring. Men der gik ikke længe, før de to havde fundet rytmen sammen.
”Hun gør det dejligt let, springer forsigtigt og godt af jorden. Hun prøver virkelig at undgå at være i nærheden af bommene. Når jeg rider hen mod springene, så bruger jeg ikke nogen kræfter, for hun gør det let for mig at ride derhen. Hun er selvgående og lander i samme balance, som hun sætter af i”.

Springene blev sat yderligere op, og det gav efterfølgende en berøring på okseren. Men forinden havde Babette givet en mega fed fornemmelse på lodretten – fornemmelsen havde også været fed på okseren, sagde Andreas. Men der var lige en berøring på forkanten. Så var det spændende, om Babette reagerede på den berøring.

Naturligvis gjorde hun det! Med den lethed, det var for Andreas at ride Babette, og hans rosende om at ”Hun er en let, dejlig moderne hest og det føles virkelig godt. Det har været den bedste hest de sidste par dage, og det er den bedste hest i dag”, så fik hun karakterne 9 for kapacitet og 9,5 for ridelighed. Det gav en samlet pointsum på 903,750, og var derfor ubetinget den bedste hest i unghestechampionatet!

Det samlede resultat af unghestechampiontatet kan ses her.

Gladeste hest kåret i unghestechampionatet
Hvert år kåres den gladeste hest i unghestechampiontatet, og det blev Andreas Schou der stod for den udvælgelse. Valget faldt på Taarupgaards Highfly e. Humberto Ask/Calypso (opdr. Fam. Espensen v/Lene Christiansen, fordi han var meget begejstret for hestens positive indstilling til at prøve at løse opgaven: ”Den har ville lidt for meget foran, så den trak Esben ind i springet – men det er kun positivt, for den har ørerne fremme rundt på banen. Som I måske kan se, så har jeg rimelig mange kilo ude i hænderne. Det er nu ikke nogen skidt ting, den er 5 år og vil gerne en masse, og synes det er sjovt” udtalte Andreas blandt andet om Highfly, da han teste ham torsdag.

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her