< Tilbage

Rambo indvarslede en ny æra06-02-2019 - 14:57

Ved Dansk Varmblods Hingstekåring i 1989 blev den mørkebrune Racot-søn Rambo kåret – en international karriere på dressurbanerne, to kårede sønner og en guldmedaljehoppe samt et nyt hjem i USA fulgte i årene efter

1989 var et bemærkelsesværdigt år for Dansk Varmblod, idet det efter mange års tilløb lykkedes avlsledelsen at anerkende mere end 20 unghingste og blandt dem, oprangeret som nr. to, Rambo e. Racot/Ibikus (opdr. Ole Petersen, Suldrup). Hingsten var den første, som blev hædret med en sølvmedalje. Han opnåede 10 for type og 10 i helhed, og i dag ville det have udløst en af de sjældne guldmedaljer. Racot havde et gennembrud det år, som far til tre sønner med bedækningstilladelse. ”Sådan noget har man ikke tidligere set magen til.”, kan man læse i Hippologisk Tidsskrift.

 

– Jeg husker endnu helt tydeligt, hvilket indtryk han allerede på dette tidlige tidspunkt gjorde på mig, da han med sin helt suveræne type og optræden i øvrigt, åbnede helt nye perspektiver for avl af hingste i Dansk Varmblods regi. Muligheder, der blot blev større og større, for hver eneste gang han passerede en ny hurdle, har avlsledelsens tidligere talsmand Poul Graugaard skrevet om hingsten.

 

Rambo var ejet af Jørgen Olsen, som gav hingsten den dressurmæssige grunduddannelse, med bl.a. sejr i championatsfinalen som 5- og 6-års til resultat. Rambo blev uddannet til Grand Prix, og senere blev hingsten redet af berider Leif Sørensen og den amerikanske landsholdsrytter Heather Blitz, for Rambo blev solgt til Richard W. Freeman Jr. tilbage i 1999. I 2004 sluttede hingsten sin internationale karriere og gik på pension på Oak Hill Ranch i USA, hvor han passede sit job som beskeler frem til 2009. I en alder af 23 år blev han aflivet pga. sygdom.

 

– Min egen begejstring for Rambo er størst, når jeg ser ham under sadel. Hver eneste gang ser jeg hans skønhed, og hver eneste gang, der fødes et føl efter ham, genfinder jeg hans enorme indflydelse, og igen, når unghestene 3-4 år senere viser sig under sadel, fortalte Richard Freeman, da hingsten blev pensioneret fra sporten.

Der er registreret mere end 500 afkom efter Rambo herhjemme, heriblandt en række højtkårede hopper med medaljer i guld (Gøngehusfarmens Rambella med Waldstern til morfar opdrættet af Lulu Birger Christensen), sølv og bronze samt de to kårede sønner Robin (opdr. Ole Bent Nielsen) og Vemmetofte Rainman (opdr. Ditte Wibholm). Rambo er også far til flere dressur- og springheste på internationalt niveau.

 

 

Mønstrer Niels Ottosen og Rambo ved kåringen i Herning i 1989.

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her