< Tilbage

Måske tager jeg fra Herning som avler af en kåret hingst27-02-2019 - 14:33

Karina Josefsen (Tjæreborg) drager til Dansk Varmblods Hingstekåring på job og skal bruge meget af sin tid på firmaets stand, men hun er også avler af en af de unge hingstekandidater.

Herning er lige om lidt, og jeg har glædet mig i flere måneder. Det er den største hestebegivenhed om året og altid den, som jeg glæder mig allermest til. Jeg skal arbejde for EQUIFIRST og bruger derfor det meste af min tid på standen. Heldigvis ved alle mine gode venner, rytter- og avler kammerater, hvor de kan finde mig, så der er rigtig mange der finder standen og kommer forbi for at hilse på.

I år får jeg ekstra travlt for et af mine afkom, Lajgårdens Darwin e. Dakar VDL/Landor S, er udtaget til kåring, og ham skal jeg selvfølgelig også følge. Darwin var så fin som føl, og jeg havde allerede dengang forventninger om, at han var noget særligt. Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg blev ret skuffet, da jeg ikke fik ret meget for ham på den regionale følauktion. Lars Trier købte ham, og han gjorde en god handel. Jeg trøstede mig med, at han kom til en, der helt sikkert ville kunne udnytte hans potentiale og nu skal han altså dyste mod årgangs bedste hingste i Herning. Jeg er helt med på, at det er et nåleøje at komme igennem, men alene det, at han er udtaget, er jeg meget stolt over. Der kan ske så meget, så nu er det bare om at nyde oplevelsen.

Herning er noget særligt, og når man har været med i det her "game" i så mange år, som jeg har, så er der virkelig meget, man gerne vil følge med i. EQUIFIRST har ambassadører, der skal på banerne, og de er også mine gode venner, så dem håber jeg at få tid til at se. De unge hingste (naturligvis inkl. Darwin) vil jeg også gerne følge, og nu hvor vi selv avler på både en dressurhoppe og en springhoppe, så ved jeg slet ikke, hvordan jeg skal nå det hele.

Jeg har været i Herning hvert eneste år, siden min mor kørte mine veninder og mig derop som barn. Dengang foregik det i hal B, og vi havde madkurv med og penge, som vi havde sparet sammen over et helt år. Det er lidt sjovt at tænke tilbage på. Der sad vi og drømte om en dag i ride i Herning, og det tror jeg, der er mange hestepiger, der gør den dag i dag. Jeg kan godt forstå det, for det er specielt. Jeg håber, at jeg kan tage hjem derfra som avler af en kåret hingst. Hvis ikke det sker, så har det helt sikkert været en vildt god og sjov weekend alligevel.

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her