DNA bestemmelse

I følge fødevareministeriet kan hingste født i 1994 og senere kun avlsgodkendes, såfremt deres identitet kan bekræftes ved en forældreskabstest. Hertil kræves DNA af både forældre og hingsten selv.

Obligatorisk DNA i forbindelse med udtagelse ved forbesigtigelse
Fra og med 2013 har Hovedbestyrelsen indført obligatorisk DNA-tjek i forbindelse med udtagelsen ved forbesigtigelse. Der vil derfor være identitetsmærkere fra SEGES Heste til stede ved Dansk Varmblods forbesigtigelser i 2015, og de vil udtage hårprøver af de udtagne hingste. Fremviseren er forpligtiget til straks efter udtagelsen at kontakte identitetsmærkeren. Ejeren modtager efterfølgende en faktura på analysen fra blodtypelaboratoriet.

Foreligger der ikke allerede en DNA profil på moren til den udtagne hingst, skal der indsendes DNA materiale af moren senest den 2. januar. Kontakt evt. Blodtypelaboratoriet (Elin) på tlf. 87 98 11 77.

For udenlandsk kårede hingste eller fuldblods/araberhingste, der kan tilmeldes kåring uden forbesigtigelse, gælder at hingstens DNA-profil skal være vedlagt tilmeldingen til kåring.

Er der spørgsmål vedr. DNA er du velkommen til at kontakte blodtypelaboratoriet (Elin) på 87981177.

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her